2003-2004 sezonunu `şampiyon` apoletini omzuna takarak kapayan
Fenerbahçe, yeni sezona da bu unvanla hazırlandı. Yaz tatilini futbolcular dinlenerek geçirirken, yönetim mesaiye devam ediyordu.
Hakan Bilal Kutlualp,
İlhan Ekşioğlu,
Mahmut Uslu ve
Murat Özaydınlı`nın yetişemediği anlarda Başkan
Aziz Yıldırım devreye girerek transferleri çözümleyeci görevi üstleniyordu.
Şampiyon Fenerbahçe`den altı oyuncuya kal demeyen
Teknik Direktör Christoph Daum`un emriyle yönetim,
Sergei Rebrov, Ali Güneş,
İsmail Güldüren,
Yusuf Şimşek,
Stejipan Tomas ve
İvailo Petkov ile yolları ayırıyordu.
Bu isimlerin yerini yedi yeni futbolcuyla kapatan Fenerbahçe,
Rüştü Reçber,
Alex de Souza,
Önder Turacı,
Serkan Balcı, Deniz
Barış,
Fabiano Lima Rodriguez,
Murat Hacıoğlu`nu transfer etmişti. Rüştü
Reçber`in
Barcelona`dan kiralanmasıyla kalesini sağlama alan Sarı-Lacivertliler, Pierre van
Hooijdonk`un yanına Alex`i de ekleyerek adeta dünya kulübü havasına bürünmüştü.
Milli kaleciyi yeniden yuvaya dönmek için ikna etmek zor olmazken, Barcelona`yla da anlaşmak gerekiyordu. Transferin perde arkasında bulunan menajerler
Batur Altıparmak ve
Metin Stamati ile birlikte otelde
Barça yetkilileriyle transferine onay alan
Rüştü`nün gece 00.30`da telefonu çaldı. Hattın diğer ucundaki isim
Barcelona Başkanı Juan Laporta`ydı.
Laporta, başkan adayıyken, koltuğa oturmak için propaganda kozu olarak kullandığı deneyimli file bekçisine, `Sanırım bir yıllık ayrılık yaşayacağız. Bana güvendin ve tek sözümle, başkan olmadan
İspanya`ya geldin. Bu jestini unutmayacağım, şimdi sıra bende. Ama seneye tekrar seni buraya bekliyorum.` demişti. Bir gün sonra Barcelona`ya giden
Kutlualp, Barça yöneticileriyle 1 yıllık kiralık protokolünü imzaladı.
Transfer Komitesi, yaz aylarında hareketli günler geçirirken, Alex`in Sarı-Lacivertli kadroya dahil edilmesi için bir yıldan beri ter dökerken ayrıca Önder
Turacı`yı da
Galatasaray`ın elinden almıştı. Geleceğin yıldızı olarak nitelenen oyuncu için para sıkıntısı içindeki Sarı-Kırmızılı kulüp büyük çaba harcarken, ücreti aşağı çekmenin hesaplarını yapıyordu. Şampiyon Fenerbahçe defansının vazgeçilmezi
Tomas`ın ezeli rakibine imza atmasının ardından çok eleştirilen Sarı-Lacivertliler, Önder Turacı`ya `
Sakın Galatasaray`a imza atma.` telkininde bulunduktan sonra
Standart Liege Kulübü`ne Galatasaray`ın aşağı çekmeye çabaladığı rakamın üzerinde bir fiyat teklif ederek genç oyuncunun işini bitirmişti. Fenerbahçe uzun süre peşinde koştuğu Alex`i ise eski
Teknik Direktörü, -ki şu anda Brezilya
Milli Takımı`nın başında bulunan-
Carlos A.
Pareira`nın desteğiyle renklerine bağladı. Başlarda
Türkiye`ye gelmek konusunda karamsar olan Alex,
Fabio Luciano ve
Marcio Nobre`nin olumlu referanslarından da tatmin olmayarak milli takımdaki hocası Pareira`nın görüşleriyle ikna oldu.
Dünya Kupası Grup Elemeleri`nde
Brezilya`nın
Arjantin`i 3-1 yendiği maç sonrasında Pareira, Aziz
Yıldırım`ın ricasıyla, `Hiç düşünmeden Fenerbahçe`yle anlaşmalısın.
İstanbul`un diğer
Avrupa şehirlerinden hiçbir farkı yok. Türkiye`nin en büyük kulübü olan Fenerbahçe`nin çok ateşli bir seyircisi var. Ben unutamadığım bir yıl geçirdim. Sen de aynı duygularla İstanbul`u ve Fenerbahçe`yi hatırlayacaksın.` ifadelerini kullanmış, 21 Haziran`da da transfer gerçekleşmişti.
Christoph Daum`un istediği
İbrahim Toraman`ı
Beşiktaş`tan kurtaramayan Fenerbahçe, sözleşmesindeki pürüzü giderene kadar
Deniz`i de Mahmut Uslu`nun sahibi olduğu
Bosphorus Hotel`de
Muzaffer Nasıroğlu ve
Deniz Atalay`dan saklamıştı. Yaklaşık dört beş saat otel odasında bekleyen Deniz`in aynı odadaki imza törenine
Asbaşkan Mahmut Uslu,
Serkan Acar ile
İdari Menajer Volkan Ballı katılmıştı. Brezilya`nın en iyi sol kanadı diye nitelenen Fabiano
Lima Rodriguez`i transfer eden Sarı-Lacivertliler,
Süper Lig`den de Serkan Balcı ve Murat
Hacıoğlu`nu üç yıllığına renklerine bağlamıştı. Oluşan geniş kadroda
Daum, herkesin zorlu maratonda mutlaka forma bulacağını, yedek bekleyenlerin endişeye kapılmadan hazırlıklarını her an oynayacakmış gibi sürdürmeleri gerektiğini ifade etmişti o günlerde.
Transfer aylarının hızlı takımlarından Fenerbahçe, bu hareketli günlerin ardından 12
Temmuz`da
Almanya`da yeni sezon hazırlıkları için topbaşı yaptı